Hyvän Haltijat

Hei,

Olemme Merita ja Tomi Tasanen, Hyvän Haltijan marjat & majatalon nykyinen isäntäpari. Viljelemme yhdessä, perheet tukijoukkona, kummankin kotitilojen peltoja. Meitä motivoi tähän työhön halu pitää huolta tutusta maisemasta ja tuottaa laadukasta ruokaa. Koulutukseltamme olemme viljelypuutarhuri (Merita) ja metsätalousinsinööri (Tomi). Meillä on ilonamme myös viisi lasta, Iida(5), Amanda(7), Tomas (13), Mikael (13) ja Max (15).

Tomin kotitilalla Hemmingin tilan pelloilla Nousiaisissa kasvavat kotimaiset viljat, rapsi ja rehuherne, sekä nyt uutena kasvina mustaherukat. Repolan kylälle ensimmäiset mustaherukkaistutukset on tehty syksyllä 2016. Hemmingin tilalla viljely jatkuu tukitusti jo 11:sta sukupolvessa, joten tällä tilalla perinteiden kaari on pitkä.

Meritan kotitila sijaitsee Särkilammin rannalla Ikaalisissa, puhtaan luonnon keskellä ja kaukana valtateistä lähellä Seitsemisen kansallispuistoa. Siellä viljelemme tällä hetkellä mansikkaa, vadelmaa, herukoita, palkohernettä sekä väliviljelykasvina mm. pellavaa. Valikoima täydentyy seuraavaksi pensasmustikalla. Tila toimii myös maatilamatkailukohteena tarjoten majoitusta sekä oheispalveluita. Kesällä pihakioski palvelee niin mökkiläisiä, kuin matkailijoita.