Mitä on metsäkylpy?

Metsäkylpy on luonnon kokemista kaikin aistein, läsnäoloa itsen ja ympäristön kanssa. se on lumoutumista luonnosta ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin oivalluksia.

Hyvinvointivaikutukset ovat merkittäviä ja heti havaittavissa, jo 20min jälkeen pulssitaso, verenpaine ja verensokeri laskee. Lisäksi metsäkylpy tehostaa aineenvaihduntaa, parantaa keskittymiskykyä ja muistia sekä parantaa immuunijärjestelmän toimintaa. Hyvinvointivaikutuksia kokeaksesi sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa luonnolle mahdollisuus. Riittää että olet paikalla, luonto vaikuttaa kehoon ja mieleen sekä ruokkii sielua monin tavoin jonka seurauksena mieli tasapainottuu ja elimistö alkaa parantamaan itse itseään. 

Ohjatussa metsäkylvyssä voit rentoutua kokonaisvaltaisesti kokemaan tuntemuksia, joita se herättää ja aistimaan ympäristöä. Voit osallistua metsäkylpyyn niin yksin kuin ryhmässä. Ryhmässäkin omaan kokemiseen uppoutuminen on olennainen osa metsäkylpyä, mutta voit kokea myös kollektiivisen yhteyden kanssakulkijoihin. Metsäkylpy soveltuukin mitä parhaiten myös luomaan yhtenäisyyttä ja rauhaa erilaisten ryhmien ja yhteisöjen kesken ja tuo hyvinvointia koko ryhmälle niin yhteisen kuin yksilöllisen kokemuksen kautta. Se antaa myös yksinäiselle mahdollisuuden kokea yhteenkuuluvuutta muuhun ryhmään tavalla, joka ei vaadi toimintaa tai esille tuloa ja saattaa antaa rohkeutta elämään ja ihmiskontaktien luomiseen.

Jo lyhyt hetki metsässä edistää hyvinvointia ja tekee hyvää, mutta kahden tunnin metsäkylpy auttaa jo hyvin irtautumaan teknologiasta ja hidastamaan tahtia. Metsäkylpy voidaan yhdistää hyvin myös osaksi pidempää vaellusta tai liittää muiden hyvinvointia tukevien aktiviteettien pariin. Säännölliset ohjatut metsäkylpytuokiot auttavat ottamaan tämän luonnon ilmaisen terveyskylpylän tuomat mahdollisuudet pysyväksi osaksi omaan elämään. Kun alat kuulemaan luonnon kutsun, huomaat miten se kuuluu sinulle päivittäin... Voit kokea samoja hyvinvointivaikutuksia yhä helpommin oman arkisen elämäsi lomassa ja kokea yhä suurempaa tyytyväisyyttä ja tehdä parempia valintoja niin itsesi, läheistesi kuin ympäristönkin kannalta. Luonto herättää ajattelemaan laajemmin.