Mitä on metsäkylpy?

 Se on luonnon hyvinvointivaikutuksien kokemista kaikin aistein, läsnäoloa itsen ja ympäristön kanssa. Lumoutumista luonnosta ja kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin oivalluksia.

 Hyvinvointivaikutukset ovat merkittäviä ja heti havaittavissa, jo 20 min jälkeen pulssitaso, verenpaine ja verensokeri laskee. Lisäksi metsäkylpy tehostaa aineenvaihduntaa, parantaa keskittymiskykyä ja muistia sekä parantaa immuunijärjestelmän toimintaa. Hyvinvointivaikutuksia kokeaksesi sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa luonnolle mahdollisuus, riittää että olet paikalla, luonto vaikuttaa kehoon ja mieleen sekä ruokkii sielua monin tavoin jonka seurauksena elimistö alkaa parantamaan itse itseään ja mieli tasapainottuu. Näin luonnossa liikkumisesta tulee terapeuttista ja tarpeellista.

 Ohjatussa metsäkylvyssä voit rentoutua kokonaisvaltaisesti kokemaan tuntemuksia joita se herättää ja aistimaan ympäristöä. Voit osallistua metsäkylpyyn niin yksin kuin ryhmässä. Ryhmässäkin omaan kokemiseen uppoutuminen on olennainen osa metsäkylpyä, mutta voit kokea myös kollektiivisen yhteyden kanssakulkijoihin. Metsäkylpy soveltuukin mitä parhaiten myös luomaan yhtenäisyyttä ja rauhaa erilaisten ryhmien ja yhteisöjen kesken ja tuo hyvinvointia koko ryhmälle niin yhteisen kuin yksilöllisen kokemuksen kautta. Se antaa myös yksinäiselle mahdollisuuden kokea yhteenkuuluvuutta muuhun ryhmään tavalla, joka ei vaadi toimintaa, mutta saattaa antaa rohkeutta elämään ja ihmiskoktaktien luomiseen.

 Jo lyhyt hetki metsässä edistää hyvinvointia ja tekee hyvää, mutta kahden tunnin metsäkylpy auttaa jo hyvin irtautumaan teknologiasta ja hidastamaan tahtia. Metsäkylpy voidaan yhdistää hyvin myös osaksi pidempää vaellusta tai liittää muiden hyvinvointia tukevien aktiviteettien pariin.

Säännölliset ohjatut metsäkylpytuokiot auttavat ottamaan tämän luonnon ilmaisen terveyskylpylän mahdollisuudet pysyväksi osaksi omaan elämään. Kun alat kuulemaan luonnon kutsun, huomaat miten se kuuluu sinulle päivittäin...voit kokea samoja hyvinvointivaikutuksia yhä helpommin oman arkisen elämäsi lomassa ja kokea yhä suurempaa tyytyväisyyttä ja tehdä yhä parempia valintoja niin itsesi, läheistesi kuin ympäristönkin kannalta. Luonto herättää ajattelemaan laajemmin.

 Metsäkylpy voidaan toteuttaa eri vuodenaikoina ja vuorokaudenaikoina sekä tarvittaessa myös sisätiloissa. Sen avulla voidaan esimerkiksi virkistää iäkkäiden muistia ja tuoda luonto lähelle heille, joilla ei ole mahdollisuutta lähteä itse luonnon keskelle. Metsäkylpy soveltuu myös mitä parhaiten työyhteisöjen tyky - ja tyhy -päiviin ja  erinomaisesti siitä nauttivat myös eri ikäiset lapset ja nuoret, kehittäen heidän luontosuhdettaan ja antaen hengähdystaukoa niin älylaitteiden luomasta virittyneisyydestä kuin nuorille ominaisista suorituspaineista. Koska metsäkylpy voidaan toteuttaa niin paikallaan pysyen, kuin vaikkapa useissa osissa pitkillä vaelluksilla, soveltuu se jokaiselle kuntoon ja kokoon katsomatta aivan tarpeen mukaan. Metsäkylpy voidaan toteuttaa niin sairaalavuoteeseen tuoden kuin erämaita samoten. 

Kysy myös lasten metsäkylpy-synttäreistä!

Voit kysyä ohjattua metsäkylpyä ja mahdollisia toiveita lisäpalveluista ( kuljetus, eväät, liitännäisohjelmat ) Meritalta p. 041 5074448